Begyűjtés
Az egészségügy területén keletkezett veszélyes hulladék gyűjtése az általunk kihelyezett egyszerhasználatos gyűjtőedényben történik. Gyűjtőedényeink a veszélyes hulladék gyűjtése kapcsán felmerülő igényeket maximálisan kielégítik minden téren. Kellő szilárdságúak és falvastagságúak, vízhatlanságuk megbízható, zárhatóságuk végleges.

Az általunk ajánlott fertőző hulladékok biztonságos gyűjtésére, átmeneti tárolására az alábbi termékeket kínáljuk.:

speciális papírdobozok 

(éles, vágó, fertőző hulladékoknak)

tűlehúzó család

(éles, vágó, fertőző hulladékoknak)

60 μm vastag sárga színű műanyag zsák

(speciálisan veszélyes hulladékok számára, különböző méretben) (nem éles, vágó, fertőző hulladékoknak)

műanyag gyűjtőedény

(speciális tevékenység során keletkező hulladékoknak)

műanyag kannák

(oldószer, vegyszer, fixír, ismeretlen sav, számára)

A használt fecskendők és infúziós szerelékek részére, belül vízlepergetős kartondobozokat biztosítunk.
 

Szállítás
A szelektíven összegyűjtött egészségügyi veszélyes hulladék elszállítását a szerződésben rögzített időpontban, előzetes egyeztetés után, a hazai KRESZ és a nemzetközi ADR előírások betartásával végezzük. A szállítható veszélyes hulladékok csomagolása a veszélyes hulladék fizikai-, kémiai-, toxikológiai állapothatározóinak függvényében, környezetszennyezést kizáró módon történik.
 

Ártalmatlanítás
Az egészségügyi veszélyes hulladék végállomása az ártalmatlanítás.

A veszélyes hulladék ártalmatlanítását bérégetési engedéllyel rendelkező hulladékégető-műben végeztetjük. Több, erre a tevékenységre szakosodott céggel állunk kapcsolatban, arra az esetre is gondolva, ha valamely hulladékégetőmű nem tudná fogadni a begyűjtött egészségügyi veszélyes hulladékot.
 

Bizonylatolási rend
Cégünk vállalja az egészségügyi veszélyes hulladékok elszállításához szükséges bizonylatok kiállítását.

„Sz” kisérőjegy a veszélyes hulladék szállításához: ezen a nyomtatványon feltüntetjük az elszállított veszélyes hulladék megnevezését és jellemző összetételét, veszélyesség mértékét, szállítás módját, csomagolás módját, a begyűjtött csomagok számát, feladott mennyiségét és az átadó és átvevő adatait.

Ha tevékenységünkről bővebb információt szeretne megtudni, kérjük keresse fel üzletünket, vagy érdeklődhet telefonon, e-mail-en (meditrade@meditrade.hu) munkatársaink mindig az Ön rendelkezésére állnak.